Re: Łaciata kuchnia
: 23 kwie 2017, 19:04
Iwonko -passito z Gerace lać do sosu to grzech śmiertelny, nie przystoi zaraz po Wielkiej Nocy
Ale my przecież mamy w planie wycieczkę do jakiegoś dyskontu w Niemczech... Jak napisałam, może być wino podobne -w tym niemiecki "Strohwein". Zapewne Niemcy podsuszali winogrona na rozłożonej słomie
Marto, to wyjątkowo tyle mięcha - z powodu uroczystości. Kuchnia włoska to "cuccina povera", kuchnia biedna. Większość primi, w tym zup, pasty, pizze nawet - nie zawierają mięsa ani ani.
Ale my przecież mamy w planie wycieczkę do jakiegoś dyskontu w Niemczech... Jak napisałam, może być wino podobne -w tym niemiecki "Strohwein". Zapewne Niemcy podsuszali winogrona na rozłożonej słomie
Marto, to wyjątkowo tyle mięcha - z powodu uroczystości. Kuchnia włoska to "cuccina povera", kuchnia biedna. Większość primi, w tym zup, pasty, pizze nawet - nie zawierają mięsa ani ani.